Τεχνική που εφαρμόζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια (με φυσικά υλικά) όπου ο κύριος στόχος της, ήταν να προστατεύσει τις κατοικίες και να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τον άνθρωπο. Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να συνδυάζουμε την αισθητική με τη λειτουργικότητα και να χρησιμοποιήσουμε την πρόοδο της τεχνολογίας προς όφελος σας.

Χρησιμοποιώντας σύγχρονα δικά μας μηχανήματα και εξοπλισμό (πρέσες σοβατίσματος, σκαλωσιές κτλ) και βασιζόμενοι στην εμπειρία μας στον οικοδομικό χώρο παρέχουμε επιχρίσματα (σοβαντίσματα) τεχνοτροπίες σε νεόκτιστες και μη οικοδομές που ικανοποίησαν και ικανοποιούν και τους πλέον απαιτητικότερους πελάτες.
Σημεία που πρέπει να προσέξουμε:

  • Δεν σοβατίζουμε όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από 5 ή ψηλότερη από 30 βαθμούς Κελσίου.
  • Ο ασβέστης πρέπει να είναι καλής ποιότητας και τελείως σβησμένος.
  • Η σοβατισμένη επιφάνεια πρέπει να συντηρείται με κατάβρεγμα ιδιαίτερα αν ο καιρός είναι θερμος και ξηρός για να μην σκάει ο σοβάς.
  • Οι τρεις στρώσεις πρέπει να γίνονται με χρονική απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα κονιάματα αυτά συρρικνώνονται. Αν η επόμενη στρώση πέσει πριν προλάβει η προηγούμενη να συρρικνωθεί, τότε θα ρηγματωθεί αφού το υπόστρωμά της δεν θα είναι σταθερό.
  • Για να αποφύγουμε μερεμέτια, θα πρέπει στα παράθυρα και στις πόρτες να τοποθετηθούν οι μαρματοποδιές αμέσως μετά το λάσπωμα και πριν από το μάρμαρο.
  1. Η τοποθέτηση τις ψευτόκασας στα παράθυρα και στις πόρτες
  1. , αν και δεν ειναι απαραίτητη, είναι ο συνηθέστερος τρόπος για να εξασφαλίσουμε ευθύγραμμα και ορθογωνικά ανοίγματα. Ακολούθως ο σοβατζής θα χρησιμοποιήσει τις ψευτόκασες σαν οδηγούς. Έτσι η πιθανότητα ενός στραβού ανοίγματος μειώνεται και το ίδιο και η πιθανότητα να χρειαστεί ένα άνοιγμα σκάψιμο ή κλείσιμο με μεγάλη ποσότητα σφραγιστικής σιλικόνης.
  • Οι μαρμαροποδιές των παραθύρων 
  • τοποθετούνται κατά την διάρκεια των σοβατισμάτων, μετά το λάσπωμα και πριν το μάρμαρο.
  • Θα πρέπει οι σοβάδες να προηγηθούν της σκεπής εάν έχουμε τοιχία πάνω από σκεπές,για τον κύριο λόγο ατυχήματος του τεχνίτη, και ταυτόχρονα να υπάρχει ο κίνδυνος λερώματος. Εάν δεν έχουμε τέτοια τοιχία, καλύτερα θα είναι να προηγηθεί η σκεπή για να μην μείνουν μερεμέτια. Εάν μείνουν μερεμέτια, θα χρειαστεί ο Τεχνίτης σοβατζής να μας ξαναεπισκεφτεί μετά το τέλος των εργασιών κατασκευής της σκεπής (αυτό αυξάνει τον προϋπολογισμό κόστους και χρόνου).