Γενικά

Υψηλός δείκτης κόστους/απόδοσης.

 Μείωση άσκοπης απώλειας θερμότητας.
Εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να φτάσει μέχρι το 60% με λιγότερα έξοδα για θέρμανση το χειμώνα και για δροσιά το καλοκαίρι. Μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Υψηλή προστασία σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
Ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον.

 Αναμενόμενος χρόνος ζωής,όσο διαρκεί το κτήριο.

Ειδικά

Οικονομικά Θερμομόνωση και ανακαίνιση πρόσοψης ταυτόχρονα.
Απουσία θερμογεφυρών και επομένως διαρροών θερμότητας.
Κέρδος κατοικήσιμης επιφάνειας. Υπολογίζεται ότι σε οικία 80 m2, με εξωτερική θερμομόνωση αντί διπλοτοιχίας ή άλλης εσωτερικής θερμομόνωσης, κερδίζετε χώρο περίπου 4 m2.
Σταθερό επίπεδο υγρασίας μέσω της μειωμένης ανάγκης για θέρμανση και ψύξη.
Πιστοποιήση με χαρακτηρισμό CE.

Εξοικονόμηση ενέργειας. Τα συστήματα θερμομόνωσης είναι μία αξιόπιστη επένδυση με εγγυημένο κέρδος για το υπόλοιπο της ζωής ενός υφιστάμενου κτιρίου.Ιδιαίτερα σε καιρούς όπου το κόστος της ενέργειας γίνεται διαρκώς υψηλότερο.

Χαμηλώτερο κόστος συντήρησης. Με τα συστήματα θερμομόνωσης, αφ’ενός δεν εμφανίζονται ρωγμές που προκαλούνται από τις διαφορές θερμοκρασίας και τις συστολοδιαστολές, αφ’ετέρου δεν υπάρχει κίνδυνος υγρασίας και μούχλας λόγω των σταθερών θερμοκρασιών στις τοιχοποιίες. Επομένως, το κόστος βαψίματος εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και επιδιόρθωσης φουσκωμένων σοβάδων είναι σημαντικά χαμηλώτερο, “μην το βάψεις, μόνωσέ το !”.

Προστιθέμενη αξία στο κτίριό σας. Τα συστήματα θερμομόνωσης προστατεύουν την κατασκευή. Στα παλαιά κτίρια αυξάνουν την αξία τους ενώ στα νέα κτίρια διατηρείται η αξία για περισσότερο χρόνο.

Εξοικονόμηση και Απόσβεση. Βάσει μελετών υπολογίζεται ότι η εξοικονόμιση ενέργειας μπορεί να φτάσει μέχρι και το 70% και η επένδυση να αποσβεστεί από 3 έως 5 χρόνια. Κατά την διάρκεια όμως της επένδυσης που δέν ξεπερνάει το  5 % του αρχικού κόστους οικοδομής,  τα οικονομικά οφέλη  είναι σημαντικά.